Мого друга ще маленьким хлопчиком усиновила в Гані одна місіонерська пара зі Сполучених Штатів. Коли вони повернулися до США, він поступив до коледжу, але через фінансові проблеми змушений був кинути навчання. Пізніше він пішов на військову службу за контрактом, завдяки чому зміг зрештою заплатити за коледж і, крім того, об’їхав цілий світ. В цьому всьому Бог звершував Свою працю, готуючи його до особливої місії. Сьогодні він є християнським автором та редактором і служить віруючим багатьох країн.

У його дружини теж цікава життєва історія. Через епілепсію вона вживала сильнодіючі ліки, тому провалила екзамен з хімії на першому році навчання в коледжі. Після серйозних розмірковувань вона вирішила змінити профіль – почала вивчати мову жестів для глухонімих. Пізніше вона сказала: “Бог змінив напрямок мого життя до більш величної мети”. Сьогодні вона робить доступною життєзмінну мудрість Слова для людей, що мають проблеми зі слухом.

Чи вас дивують Божі шляхи? В Псалмі 139:16 автор визнає руку суверенного Бога, кажучи: “Мого зародка бачили очі Твої, і до книги Твоєї записані всі мої члени та дні, що в них були вчинені, коли жодного з них не було”. Ми не завжди знаємо, як Бог використає наші життєві обставини. Хоча рука суверенного Бога невидима, Він завжди присутній у нашому житті.