Майстер здавався занадто молодим, щоб вирішити нашу проблему: не заводилась машина. “Він же ще дитина”, – прошепотів мій чоловік. Його скептичне ставлення до молодого механіка чимось нагадало мені ремства мешканців Назарету до особистості Ісуса Христа.

“Чи ж Він не син теслі?” – запитували вони, коли Ісус навчав у синагозі (Мт. 13:55). Люди з глузуванням висловлювали свій подив, що Той, Кого вони знали з дитинства, став цілителем та вчителем. “Звідки в Нього ця мудрість та сили чудодійні?” (Мт. 13:54). Замість того щоб увірувати в Ісуса, вони піддали сумніву авторитет Ісуса Христа (Мт. 13:15, 58).

Подібним чином, ми теж можемо втрачати цілковиту довіру нашому Спасителю, особливо коли йдеться про звичні моменти нашого повсякденного життя. Але, переставши очікувати Його помочі, ми можемо впустити шанс побачити справжнє чудо: преображення нашого життя (Мт. 13:58).

Мій чоловік Ден зрозумів, що потрібна йому допомога прийшла в особі цього юнака. Погодившись прийняти послуги молодого механіка, Ден дозволив йому оглянути акумулятор нашої старої машини. Хлопець замінив лише один болт, і за кілька секунд загудів двигун, загорілися всі лампочки. “Як на Різдво”, – сказав Ден.

Будемо ж отримувати те нове світло й допомогу, що нам дарує Месія в нашій щоденній подорожі з Ним.