Колега зізнався мені, що він не вдоволений сам собою. Я слухав сповідь про його життя, сповнене “комфорту й самозакоханості”, і що це життя не приносить йому задоволення. “Ось в чому вся проблема, – сказав він. – Я намагався бути хорошою людиною, але з цього нічого не вийшло. Я не можу робити те, що хочу, а те, чого не хочу, чомусь продовжую робити”. “В чому секрет, що в тебе все інакше?” – запитав він цілком щиро. “В чому секрет? Жодного секрету, – відповів я. – Як і ти, я неспроможний жити згідно з Божими стандартами. Ось чому ми потребуємо Ісуса Христа”.

Я дістав Біблію і показав йому, що він буквально “процитував” слова апостола Павла, записані в Посланні до римлян 7:15. Цей вірш знаходить відгук у житті тих, хто бажають бути хорошими людьми й догоджати Богу, але зазнають невдач. Можливо, ви теж в числі таких. Якщо так, вас мають сколихнути слова апостола Павла, що Ісус Христос є джерелом нашого спасіння і майбутніх змін (Рим. 7:25-8:2).

Перешкода між нами та Богом, яка називається гріх, знищена без будь-яких зусиль з нашого боку. Спасіння і ті зміни, які Дух Святий чинить в нас, – це саме те, чого Бог бажає для всіх нас. Він стукає в двері кожного серця. Тож, відкрийте двері свого серця. Ісус Христос – відповідь на всі питання. І ніяких секретів!