Коли я сиділа на подвір’ї Церкви Відвідання, що знаходиться в Ейн-Карем (Ізраїль), мене вразила краса 67 мозаїк, що на різних мовах цитують уривок з Євангелії від Луки 1:46-55. Уривок, традиційно відомий як Магніфікат, є радісною реакцією Марії на звістку, що вона стане матір’ю Месії.

Кожна мозаїка містила слова Марії, в тому числі й наступні: “Величає душа моя Господа, і радіє мій дух у Бозі, Спасі моїм… бо велике вчинив мені Потужний!” (Лк. 1:46-49). Цей біблійний гімн, викарбуваний на плитках, являє собою пісню хвали, в якій Марія докладно говорить про Божу вірність до неї і всього ізраїльського народу.

Отримавши велику Божу благодать, Марія радіє своєму спасінню (Лк. 1:47). Вона визнає, що Божа милість охоплює всі покоління (Лк. 1:50). Згадуючи Боже піклування про Ізраїль в минулих віках, Марія славить Господа за могутні чини на користь Його народу (Лк. 1:51). Вона також дякує Богу зі смиренним визнанням, що з Його руки вона отримує все необхідне для життя (Лк. 1:53).

На прикладі Марії ми бачимо, що згадування Божих великих чинів є чудовим способом хваління Господа і джерелом радості. Давайте в ці різдвяні дні розважати над роком, що минає, згадуючи, як Бог являв нам Свою благодать. Роздуми про Божу доброту допоможуть нам створити словами хваління духовну мозаїку неймовірної краси.