Ось і знову прийшов час, коли родини збираються разом відсвяткувати різдвяні свята. Але деякі з нас бояться зустрічі з тими занепокоєними родичами, які розпитують: чому ми ще неодружені або чому у нас і досі немає дітей.

Уявіть собі стан Єлисавети, що не мала дітей, хоча вже й прожила у шлюбі багато років. В її культурі бездітність вважалась ознакою Божої немилості (див. 1 Сам. 1:5-6). Отже, хоча Єлисавета жила праведним життям, її сусіди та родичі могли припускати цілком протилежне.

Незважаючи на це, Єлисавета та її чоловік продовжували вірно служити Господу. А потім, коли обоє були вже похилого віку, сталося чудо: Бог відповів на молитву Єлисавети (Лк. 1:13). Господу приємно являти нам Свою прихильність (Лк. 1:25). І хоч інколи здається, що Всемогутній Бог затримує Свої відповіді, Його терміни завжди правильні і мудрість Його довершена. Для Єлисавети та її чоловіка Бог готував особливий дарунок: дитину, що мала стати предтечею Месії (Іс. 40:3-5).

Ти почуваєшся неповноцінним, тому що у тебе чогось немає – університетського диплома, роботи, будинку, чоловіка або жінки, дітей? Продовжуй вірно жити для Господа, чекаючи терпляче на здійснення Його планів, як колись чекала Єлисавета. Якими б не були наші обставини, Бог працює в нас і через нас. Він знає твоє серце. Чує твої молитви.