Я дуже хотіла навчитися грати на віолончелі, але так і не знайшла час для музичних занять. Точніше, я просто вирішила не витрачати на це час. Я подумала, що, можливо, на небесах зможу освоїти цей музичний інструмент – а поки що витрачатиму час для більш практичних речей, до який Бог покликав мене в моєму служінні Йому тут, на землі.

Життя коротке. І ми часто відчуваємо тягар необхідності найкращим чином розпорядитись своїм часом, доки ще його маємо. Але що це в дійсності означає?

Розважаючи над сенсом життя, цар Соломон дає дві рекомендації. Спочатку він радить відчувати повноту життя, тобто насолоджуватися всіма тими благами, що Бог дає: їжею та питвом (Екл. 9:7), одягом та парфумами (Екл. 9:8), шлюбними стосунками (Екл. 9:9) та іншими Божими благими дарами, що, можливо, включають і навчання грі на віолончелі!

Друга порада Соломона – старанна і постійна праця (Екл. 9:10). Життя пропонує багато можливостей і завжди є робота, яку потрібно робити. Ми можемо скористатися тими можливостями, що Бог нам їх посилає, але маємо шукати Його мудрості так поєднувати приємне з корисним, щоб найкращим чином служити Господу своїми дарами.

Життя – то чудовий Божий дар. Ми вшановуємо Господа, коли знаходимо задоволення в Його щоденних благословеннях і старанному служінні.