“Від чого ви ніколи не відмовитесь?” – запитав слухачів ведучий радіопрограми. Слухачі дзвонили і деякі відповіді були цікавими. Хтось говорив про свою сім’ю. Один чоловік поділився спогадами про свою покійну дружину. Інші ділилися своїми мріями – займатись професійно музикою або мати дітей. Всі ми маємо щось справді дорогоцінне, від чого не зможемо відмовитись.

В Книзі пророка Осії Бог каже, що ніколи не відмовиться від Свого вибраного народу, Ізраїлю, який Він вважає Своєю дорогоцінною “дружиною”. Як люблячий “чоловік”, Бог забезпечував її усім необхідним: землею, їжею, питтям, одягом та безпекою. Однак Ізраїль знехтував Богом, немов перелюбна жінка, і почав шукати щастя й безпеки в інших місцях. Чим більше Бог прагнув Своєї “дружини”, тим далі вона відходила (Ос. 11:2). Та хоча вона й дуже образила Бога, Він ніколи від неї не відмовиться (Ос. 11:8). Він дисциплінуватиме Ізраїль, щоб спасти його. Його бажання – відновити зруйновані стосунки (Ос. 11:11).

Сьогодні Божі діти мають таку ж впевненість: Бог любить нас і ніколи нас не полишить (Рим. 8:37-39). Якщо відходимо від Нього, Він шукає нас. Коли Бог дисциплінує нас, нехай нас втішає те, що це – ознака Його любові, а не того, що Він відвернувся від нас. Ми – Його дорогоцінність, від якої Він ніколи не відмовиться.