“Одного разу я викладу в Facebook все, а не тільки гарне !” Слова моєї подруги Сью, мимохідь сказані чоловікові за обідом, змусили мене не тільки розсміятися, але також і задуматися. Соціальні мережі можуть бути корисними: допомагають роками підтримувати контакти з іншими й молитися за друзів, що знаходяться далеко від нас. Але якщо втратити пильність, то вони можуть створювати нереалістичний погляд на життя. Якщо в Facebook поміщати лише “приємні речі”, може здатися, що інші живуть без проблем – і тоді нам прикро, що в нас не все гаразд.

Порівнювання себе з іншими – “надійний рецепт” почуватися нещасним. Коли учні почали порівнювати себе один з одним (Лк. 9:46; 22:24), то Ісус Христос швидко їх зупинив. Після воскресіння Господь відкрив апостолу Петру, що той постраждає за свою віру. Петро, озирнувшись на Івана, запитав: “Господи, цей же що?” “Промовляє до нього Ісус: «Якщо Я схотів, щоб він позостався, аж поки прийду, що до того тобі? Ти йди за Мною!»” (Ів. 21:21-22).

Якщо наш розум зосереджений на Господі і тому, що Він вчинив для нас, тоді наші егоїстичні думки поступово зникають − зміцнюється бажання слідувати за Ісусом. Цей світ сповнений стресовим, нервовим суперництвом, але Ісус Христос натомість дарує нам мир, любов і Свою присутність. Ніщо не зрівняється з Ним.