У 1995 році інвестори фондової біржі отримали рекордний прибуток – 37,6% з долара. Потім у 2008 році вони втратити майже стільки ж − мінус 37%. В період між цими роками були різні результати інвестицій, що постійно змушувало інвесторів нервувати й хвилюватися.

Ісус Христос запевняв Своїх учнів, що вони матимуть неймовірний прибуток, якщо інвестують в Нього своє життя. Вони “усе покинули, та пішли” за Ним – тобто залишили свої домівки, роботу, родини. Їхнім “депозитом” було все їхнє життя (Мр. 10:28). Але побачивши, яку владу мало земне багатство над заможним юнаком, учні почали непокоїтися, що їхні інвестиції можуть залишитися без прибутку. Проте Ісус відповів, що кожен, хто пожертвував усім заради Нього, одержить “в сто раз більше тепер, цього часу” і “в віці наступному” (в. 30). З таким неймовірним прибутком неспроможна конкурувати жодна фондова біржа.

В нашій духовній подорожі з Богом немає потреби хвилюватися про нашу “процентну ставку”. Бог дає незрівнянну гарантію. Маючи гроші, ми прагнемо максимально збільшити прибуток від своїх інвестицій. Маючи Бога, ми отримуємо прибуток, що вимірюється не доларами або гривнями, а тією радістю, що приходить від пізнання Бога тепер і у вічності, і якою можемо поділитися з іншими!