Британський інженер Едуард Нерн винайшов гумку саме тоді, коли потягнувся рукою за шматком хліба. В ті часи, в 1770 році, для стирання написів користувалися хлібними шкуринками. Але Нерн помилково взяв шматочок гуми і швидко стер свою помилку, а потім легко змів рукою гумові крихти.

Наші найгірші життєві помилки теж можна легко стерти. Наш Господь – Хліб Життя – очищує гріхи ціною Свого життя й обіцяє ніколи не згадувати про них. “Я, Я є Той, Хто стирає провини твої ради Себе, а гріхів твоїх не пам’ятає!” – говориться в Книзі пророка Ісаї 43:25.

Це виглядає як неймовірне і незаслужене рішення проблеми гріхів. Багатьом важко повірити, що їхні колишні гріхи Бог може “стерти, немов мряку”. Чи справді Бог, Який все знає, може так легко їх забути?

Саме це Бог і робить, коли ми приймаємо Ісуса Христа як свого Спасителя. Прийнявши рішення простити наші гріхи – “і більше їх не згадувати”, – Небесний Отець дав нам можливість рухатися далі. Тепер колишні наші прогріхи не тягнутимуть нас назад. Ми очищені й вільні від бруду минулого, щоб нам служити Богу тепер і назавжди.

Так, наслідки можуть залишитися. Але самі гріхи Бог стирає, запрошуючи нас повернутися до Нього для нового, чистого життя. Не існує кращого способу позбутися життєвих помилок.