Героїнова залежність – це велика трагедія. У споживачів виникає звикання, тому для досягнення стану ейфорії потрібні більші дози. Невдовзі доза, якої вони прагнуть, більш ніж достатня, щоб їх вбити. Якщо наркомани чують про смерть від передозування, їхньою першою думкою є не страх, а “Де я це можу взяти?”

Клайв Льюїс попереджав про поступове падіння в “Листах Баламута”, де в уявному листуванні бісів розкривається мистецтво спокуси. Почни із задоволення (якщо можливо, з Божих добрих насолод) і запропонуй його у заборонений Богом спосіб. Тільки-но людина спробує, дай менше, спокушаючи її забажати більшого. Забезпечуй “постійне посилення бажання насолоди, яка постійно зменшується”, допоки ми зрештою не “отримаємо людську душу і не дамо нічого натомість”.

В 7-му розділі Книги Приповістей описується згубний цикл спокуси до статевого гріха. Секс є добрим Божим даром, однак, якщо ми шукаємо його за межами шлюбу, ми стаємо “немов віл, до зарізу проваджений” (в. 22). Люди, сильніші від нас, знищили себе, прагнучи згубних насолод. Тому потрібно бути обережними і не ухилятися на гріховні шляхи (Пр. 7:24-25). Гріх може бути привабливим, проте завжди закінчується смертю (в. 27). Уникаючи спокуси до гріха за допомогою Бога, ми можемо віднайти радість і справжнє задоволення в Господі.