Малий хлопчик прийшов додому з церкви і збуджено оголосив, що хоче на обід хліб і рибу. Виявилося, що на уроці недільної школи дітям розповідали про хлопчика, який приніс Ісусу Христу хліб і рибу.

Господь Ісус увесь день навчав народ, і учні запропонували, аби Він відіслав людей до села купити їжу. Проте Ісус відповів: “Не потрібно відходити їм, – нагодуйте їх ви!” (Мт. 14:16). Це приголомшило учнів, бо нагодувати треба було більше 5 000 чоловік!

Ви напевно знаєте решту оповідання: хлопчик віддав свій обід (п’ять хлібин і дві риби), яким Ісус нагодував народ (Мт. 14:13-21). Деякі тлумачі Біблії твердять, що просто усі пройнялися щедрістю хлопчика, і кожен почав ділитися своїм обідом. Однак євангеліст Матвій чітко говорить про чудо, і ця історія зустрічається в усіх чотирьох Євангеліях.

Чого ми можемо навчитися? Родина, сусіди, друзі, колеги та інші оточуючі мають різні потреби. Чи потрібно відсилати їх до тих, хто більш здатний, ніж ми? Безумовно, деякі потреби людей перевищують нашу здатність їм допомогти, однак не завжди. Віддайте Ісусу усе, що маєте – обійми, добре слово, здатність слухати, коротку молитву, набуту мудрість – і подивіться, що Він зможе зробити.