Ви ймовірно чули про відому Пізанську вежу в Італії, але чи знаєте ви про “падаючу” вежу в Сан-Франциско? Вона названа “Вежею тисячоліття”. Збудований у 2008 році 58-поверховий хмарочос гордовито, але трохи викривлено, височіє в діловому районі Сан-Франциско.

У чому проблема? Його інженери не вирили достатньо глибокий котлован. Тепер вони змушені укріплювати фундамент, що може коштувати більше, ніж уся вежа, коли її тільки збудували. Це укріплення, як дехто вважає, є необхідним, аби запобігти руйнуванню вежі під час землетрусу.

У чому полягає урок? Підвалини мають значення. Якщо ваш фундамент не міцний, це може призвести до катастрофи. В Євангелії від Матвія 7:24-27 Ісус Христос порівнює двох будівельників, один з яких будував на камені, а інший – на піску. Коли здійнялася буря, вцілів лише дім з міцним фундаментом.

Що це означає для нас? Ісус чітко каже, що наші життя повинні будуватися на покірності й довірі Йому (в. 24). Якщо ми на Нього покладаємося, наші життя через Божу силу і нескінченну благодать можуть віднайти міцний фундамент.

Христос не обіцяє, що ми ніколи не зазнаватимемо бур. Він каже, що ці бурі ніколи не зруйнують зміцнений вірою фундамент, якщо Господь буде нашою скелею.