Під час Чемпіонату світу з футболу у 2018 році колумбійський форвард Радамель Фалькао на сімнадцятій хвилині забив гол у ворота польської команди, чим забезпечив перемогу для своєї збірної. Вирішальний гол був тридцятим на рахунку Фалькао в міжнародному заліку, що зробило його найбільш результативним колумбійським футболістом.

Фалькао часто використовував свій успіх на футбольному полі, аби поділитися своєю вірою, показуючи після забитого гола слова на своїй сорочці: “З Ісусом ви ніколи не будете самотніми”.

Ці слова вказують на обнадійливу обітницю Ісуса: “Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку!” (Мт. 28:20). Ісус, знаючи, що Він скоро повернеться на небеса, заспокоїв учнів, запевнивши, що Він завжди перебуватиме з ними через присутність Свого Духа (в. 20; Ів. 14:16-18). Дух Христа утішатиме, направлятиме, захищатиме і допомагатиме учням, в той час як вони звіщатимуть про Ісуса у близьких та віддалених містах. Якщо у незнайомих місцях вони почувалися дуже самотніми, вони імовірно чули відголос Христових слів – нагадування про Його присутність з ними.

Неважливо, куди ми йдемо, далеко чи близько від дому, ідучи за Ісусом у невідомість ми також можемо триматися за цю обітницю. Навіть якщо ми відчуваємо самотність, звертаючись у молитві до Ісуса ми можемо утішатися розумінням, що Він поруч із нами.