“Ви вже не мали б бути живими. Хтось нагорі вас охороняв”, – сказав моїй матері водій евакуатора, після того як він відтягнув її машину від краю глибокої гірської ущелини та оглянув сліди від шин. Тоді моя мати була вагітна мною. Пізніше вона часто розповідала історію про те, як Бог врятував нас обох , і запевнювала, що Бог мене цінував ще до мого народження.

Ніхто з нас не може сховатися від всезнаючого погляду Творця. Понад 2500 років тому Господь сказав пророку Єремії: “Ще поки тебе вформував в утробі матерній, Я пізнав був тебе” (Єр. 1:5). Богу відомо про нас більше, ніж будь-якій людині, і Він, як ніхто інший, може сповнити наше життя метою і значенням. Бог не лише сформував нас Своєю мудрістю і силою, Він також підтримує кожну мить нашого існування, в тому числі особисті моменти, які відбуваються без нашого усвідомлення – від серцебиття до складного функціонування мозку. Розмірковуючи над тим, як Небесний Отець керує кожним аспектом нашого існування, Давид вигукнув: “Які дорогі мені стали думки Твої, Боже” (Пс. 138:17).

Бог до нас ближчий за наш останній подих. Він нас створив, знає і любить. Він завжди гідний нашого поклоніння і славослів’я.