Чайка на ім’я Чірпі дванадцять років щодня прилітала до чоловіка, який вилікував її зламану ніжку. Спочатку Джон привабив птаха печивом, а потім почав його лікувати. Чірпі прилітає в англійське містечко Інстоу Біч тільки на період між вереснем і березнем, але незважаючи на це вони з Джоном Самнером легко знаходять один одного. Кожен день Джон приходить на пляж, і Чірпі летить прямо до нього, хоча до інших людей не наближається. Це справді незвичайні стосунки.

Зв’язок між Джоном і Чірпі нагадує мені про інші незвичайні стосунки між людьми і птахами. Коли Ілля, один із Божих пророків, був посланий в пустелю, щоб на період посухи “сховатися при потоці Керіті”, Бог сказав, що він буде пити з потоку, а їжу йому приноситимуть круки (1 Цар. 17:3-4). Попри скрутні обставини і непривабливу місцевість, потреба Іллі в їжі та воді була задоволена. Взагалі круки не надто гарні постачальники їстівних припасів, бо самі харчуються неналежною їжею, однак для Іллі вони приносили корисну їжу.

Можливо, нас не дивує, що чоловік допоміг птаху, однак, коли птахи приносять людині “хліб та м’ясо вранці, і хліб та м’ясо ввечері”, це можна пояснити лише проявом Божої сили і турботи (в. 6). Ми також, як Ілля, можемо вірити, що Бог потурбується і про нас.