Лампа з комісійного магазину здавалася ідеальним придбанням для мого домашнього кабінету. У ній було прекрасне все: колір, розмір і ціна. Однак, коли я повернулася додому і включила її, нічого не сталося. Ні світла. Ні енергії.

“Жодних проблем, – запевнив мене чоловік. – Я її відремонтую. Легко”. Узявши лампу, він одразу виявив проблему. Штепсель ні до чого не був приєднаний. Без з’єднання з джерелом енергії “ідеальна” лампа не мала ніякої користі.

Те саме стосується і нас. Господь Ісус сказав Своїм учням: “Я – Виноградина, ви – галуззя! Хто в Мені перебуває, а Я в ньому, той рясно зароджує”. Однак потім Він нагадав: “Без Мене нічого чинити не можете ви” (Ів. 15:5).

Це вчення було виголошене у місцевості, де росло багато винограду, тому учні одразу його зрозуміли. Виноградні лози – стійкі рослини, і їхнє віття піддається значному обрізанню. Проте відсічені від стовбура гілки перетворюються на безплідний сушняк. Так само і з нами.

Залишаючись в Ісусі і дозволяючи Його словам перебувати в нас, ми приєднані до життєдайного джерела, до Христа. “Отець Мій прославиться в тому, – сказав Ісус, – якщо рясно зародите й будете учні Мої” (в. 8). Для такої родючості потрібне щоденне живлення. Бог рясно надає його через Писання і Свою любов. Отже, підключіться і нехай потече сік!