Коли наша найстарша дочка стала підлітком, ми з дружиною подарували їй щоденник, який вели з моменту її народження. Ми записували все, що їй подобалось і не подобалось, усі її каламбури і незабутні жарти. У якийсь момент записи стали нагадувати листи, в яких ми описували те, що бачили в дочці, і як Бог у ній працював. Отримавши на тринадцятий день народження цей щоденник, донька була зачарована. Вона отримала подарунок зі знаннями важливої складової походження своєї ідентичності.

Благословляючи хліб, самий звичайний продукт, Ісус відкрив його сутність. Разом з усім творінням він повинен був відображати Божу славу. Я вважаю, що Ісус Христос також вказував на майбутнє матеріального світу. Одного дня увесь світ наповниться Божою славою. Отже, благословляючи хліб (Мт. 26:26), Ісус вказував на походження і на майбутню долю світу (Рим. 8:21-22).

Можливо, “початок” вашої історії здається незрозумілим. Можливо, ви не вважаєте, що у неї є майбутнє. Втім існує більша історія. Це історія про Бога, Який створив вас з певною метою і тішиться вами. Це історія про Бога, Який прийшов, аби вас врятувати (Мт. 26:28), Який дав вам Свого Духа, аби відновити вас і відродити вашу ідентичність. Це історія про Бога, Який хоче вас благословити.