Його називали “одним із найхоробріших людей на землі”, хоча він не був тим, ким його уявляли інші. Десмонд був солдатом, який відмовився взяти зброю. Будучи медиком, він без сторонньої допомоги врятував під час бою 75 поранених солдатів, включаючи тих, хто називав його боягузом і висміював його віру. Бігаючи під гарматним вогнем, Десмонд постійно молився: “Господи, будь ласка, допоможи мені витягти ще одного”. За проявлений героїзм його нагородили Медаллю Пошани.

Біблія оповідає, що Ісуса неправильно зрозуміли. У провіщений через пророка Захарію день (Зах. 9:9) Господь в’їхав до Єрусалима на ослі, а натовп, махаючи віттям, кричав: “Осанна!” Люди, цитуючи Псалом 117:26, кричали: “Благословенний, хто йде у Господнє Ім’я!” (Ів. 12:13). Однак наступний вірш у цьому псалмі говорить про жертвоприношення (Пс. 117:27). Натовп очікував на земного царя, який спасе їх від римлян, проте Ісус був значно більшим. Він був Царем над царями і нашою жертвою , втіленим Богом, Який з готовністю прийняв хресну смерть заради нашого порятунку від гріхів.

Апостол Іван пише, що “учні Його спочатку того не зрозуміли”. Лише пізніше вони “згадали… що про Нього було так написано” (Ів. 12:16). Божі вічні наміри стали зрозумілими завдяки Його Слову. Він любить нас настільки, що послав могутнього Спасителя!