В молодості Дункан боявся бідності, тому з двадцяти років почав амбіційно будувати своє майбутнє. Підіймаючись по кар’єрній драбині у престижній компанії Силіконової долини, Дункан став дуже заможним. Він мав значну суму на банківському рахунку, розкішні спортивні машини і будинок в Каліфорнії вартістю в мільйон доларів. Він мав усе, що бажав, проте був нещасний. “Я почувався стурбованим і занепокоєним, – казав Дункан. – Багатство насправді може погіршити життя”. Купа грошей не забезпечила його дружбою чи радістю, а навпаки – часто лише додавала душевного болю.

Люди витрачають неймовірну кількість енергії у намаганні накопичити багатство. Але це безглузда гра. Писання твердить: “Хто срібло кохає, той не насититься сріблом” (Екл. 5:9). Люди докладають усіх зусиль, порівнюючи своє майно з іншими, і намагаються досягти певного економічного статусу. Втім навіть здобувши уявну фінансову свободу, вони все одно будуть незадоволеними. Як пише Еклезіяст: “Це марнота також” (в. 9).

Спроби віднайти задоволення без Бога виявляться марними. Хоча Святе Письмо закликає нас наполегливо працювати і використовувати свої дари на благо світу, ми ніколи не зможемо накопичити достатньо багатства, щоб задовольнити наші найглибші бажання. Тільки Ісус дарує гідне життя (Ів. 10:10), яке ґрунтується на люблячих взаєминах!