У своїй країні Адріан і його сім’я терплять переслідування за віру в Христа. Проте вони все одно проявляють любов Христа. Стоячи на церковному подвір’ї, яке раніше слугувало навчальним полігоном для терористів і стіни якого були зрешечені кулями, Адріан сказав: “Сьогодні Страсна п’ятниця. Ми згадуємо, як Ісус Христос постраждав за нас на хресті”. Потім він додав, що тут віруючі також пізнають страждання. Однак його родина вирішила залишитися: “Ми досі тут і залишаємося непохитними”.

Ці віруючі наслідують приклад жінок, які залишилися спостерігати за хресною смертю Ісуса (Мр. 15:40). Вони, в тому числі Марія Магдалина, Марія, мати Якова і Йосії, та Саломія, безстрашно залишилися попри те, що друзів і членів родини ворога держави могли висміяти і покарати. Однак жінки виявили любов до Ісуса через свою присутність поряд із Ним. Так само, як вони “ходили за Ним та Йому прислуговували” в Галілеї (в. 41), вони перебували з Ним у найтяжчу для Нього мить.

Сьогодні, згадуючи найбільший дар нашого Спасителя, Його хресну смерть, подумайте, як можна залишатися відданими Ісусу, зазнаючи багатьох випробувань (дивіться Як. 1:2-4). Також подумайте про християн в усьому світі, які страждають за свою віру. Адріан просив: “Будь ласка, підтримайте нас своїми молитвами”.