Мене надихають люди, які пристрасно і цілеспрямовано втілюють в життя свої мрії. Наприклад, молода жінка, яку я знаю, нещодавно закінчила коледж всього за три роки – задача, яка потребувала цілковитої відданості. Друг хотів купити машину, тому завзято працював, випікаючи і продаючи торти, допоки не досяг мети. Інша людина, яка займається торгівлею, намагається кожного тижня зустрітися з сотнею нових людей.

Але все це земні цінності. Є набагато важливіше прагнення, про яке нам слід подумати.

Перебуваючи у відчаї в пустелі, цар Давид написав: “Боже – Ти Бог мій, я шукаю від рання Тебе” (Пс. 62:2). Давид кликав до Бога, і Бог наблизився до стомленого царя. Його глибока духовна жага до Бога могла бути задоволена лише у Божій присутності.

Цар Давид згадував зустрічі з Богом у Його “святині” (в. 3), відчуття Його всепереможної любові (в. 4) і щоденне поклоніння Богу, в якому знаходив справжнє задоволення, подібне до задоволення від споживання смачної їжі (вв. 5-6). Він навіть вночі розмірковував про Божу велич, усвідомлюючи Його допомогу і захист (вв. 7-8).

Сьогодні Святий Дух закликає нас завзято шукати Бога. Якщо ми тримаємось за Нього, Він з любов’ю підтримає нас Своєю сильною правицею. Нехай провід Святого Духа наблизить нас до Творця усіх благ.