Нещодавнє дослідження показало, що підбадьорливі слова від медпрацівника сприяють швидшому одужанню пацієнтів. Добровільних учасників експерименту піддали впливу алергену, який викликав свербіж шкіри, а потім порівняли реакції між тими, кого підтримував лікар, і тими, хто не отримував підтримки. Пацієнти, яких підбадьорювали лікарі, відчували менший дискомфорт, ніж інші учасники.

Автор Книги Приповістей знав, наскільки важливим є підбадьорення. Він писав, що “приємні слова” приносять “лік на кості” (Пр. 16:24). Позитивний вплив слів не обмежується лише нашим здоров’ям. Якщо ми зважаємо на мудрі настанови, ми ймовірно досягнемо успіху в своїх зусиллях (в. 20). Підбадьорення також підтримує нас перед викликами, яких ми зазнаємо зараз чи зазнаємо в майбутньому.

Можливо, ми ще не до кінця усвідомлюємо, чому або навіть наскільки мудрість і підбадьорення приносять силу та зцілення у наше щоденне життя. Однак похвала і провід від наших батьків, тренерів і колег схоже допомагає нам долати труднощі та досягати успіху. Святе Письмо так само підбадьорює нас під час випробувань, допомагаючи встояти в найскладніших обставинах. Боже, допоможи нам зміцнятися Твоєю мудрістю і дарувати зцілення та надію від “приємних слів” тим, кого Ти послав у наші життя.