Опівдні 21 вересня 1938 року молодий метеоролог попередив Національну метеорологічну службу США про наближення двох фронтів, які несуть ураган на північ до Нової Англії. Однак головний синоптик висміяв прогноз Чарльза Пірса, вважаючи, що тропічний шторм не зможе зайти так далеко на північ.

Проте через дві години ураган підійшов до берегів Лонг-Айленда. В 16:00 він досяг Нової Англії, викидаючи кораблі на сушу, а будинки – в море. Загинуло більше 600 людей. Якби жертви отримали попередження Пірса, засноване на надійних даних, вони б імовірно вижили.

Писання містить ситуацію, де також було потрібне розуміння, на чиє слово треба зважати. У дні пророка Єремії Бог застерігав Свій народ від лжепророків: “Не слухайте слів цих пророків… вони роблять безглуздими вас, висловлюють привиди серця свого, а не слово з уст Господніх” (Єр. 23:16). “Якби в Моїй раді таємній стояли вони, то вони об’являли б народові Моєму слова Мої” (Єр. 23:22).

“Лжепророки” й досі є серед нас. “Знавці” роздають поради, водночас ігноруючи Бога та перекручуючи Його слова у власних цілях. Однак Бог через Своє Слово та Свій Дух дав нам усе необхідне для розпізнавання хибного та істинного. Якщо ми будемо все вимірювати істиною Його Слова, наші власні слова і життя будуть все яскравіше відображати цю істину для інших.