Том побіг за злочинцями, які вкрали велосипед у його бідного друга. У нього не було плану. Він лише знав, що мав повернути велосипед. На його подив, три крадії, побачивши його, кинули велосипед і втекли. Том полегшено і гордовито підняв велосипед, а потім повернувся назад. Саме тоді він побачив Джеффа, свого мускулистого друга, який біг позаду нього.

Слуга Єлисея запанікував, побачивши місто в оточенні ворожого війська. Він побіг до Єлисея: “Ох, пане мій, що будемо робити?” Але Єлисей заспокоїв його: “Ті, що з нами, численніші від тих, що з ними”. Тоді Бог відкрив очі слузі, і той “побачив, аж ось гора, повна коней та огняних колесниць навколо Єлисея!” (2 Царів 6:15-17).

Якщо ви намагаєтеся слідувати за Ісусом, ви можете опинитися у небезпечних ситуаціях. Ви можете ризикувати своєю репутацією і, можливо, навіть своєю безпекою, бо вирішили чинити те, що правильно. Ви можете втратити сон, міркуючи над тим, як усе буде. Однак пам’ятайте, що ви не самотні. Вам не треба бути сильнішими або розумнішими за проблему, яка перед вами. З вами Господь Ісус, і Він сильніший за всіх ворогів. Задайте собі питання апостола Павла: “Коли за нас Бог, то хто проти нас?” (Рим. 8:31). Справді, хто ? Ніхто. Ідіть назустріч проблемам, але разом із Богом.