Коли в 1970-х роках Пітер Уелч був іще хлопцем, працювати з металошукачем було для нього лише хобі. Однак з 1990 року він почав проводити металопошукові екскурсії для багатьох людей з усього світу. Разом вони зробили тисячі відкриттів, виявивши мечі, стародавні коштовності, монети. За допомогою комп’ютерної програми на основі супутникових зображень вони шукали ймовірне місцерозташування стародавніх доріг, будівель та інших споруд на території Англії. Пітер каже: “Погляд згори відкриває зовсім інший світ”.

Божий народ за часів пророка Ісаї також потребував “погляду згори”. Ізраїльтяни пишалися тим, що були Божим народом, однак виявляли непокору і відмовлялися залишити своїх ідолів. У Бога був Свій погляд на ситуацію. Незважаючи на бунт народу, Він планував його врятувати від вавилонського полону. Чому? “Ради Себе… іншому слави Своєї не дам”, – сказав Господь (Іс. 48:11). Згідно з Божим планом, життя призначено саме для Його слави, а не для нашої. Нам треба зосереджуватися на Його планах і закликати інших прославляти Господа.

Погляд на життя в контексті Божої слави відкриває зовсім інший світ. Тільки Бог знає, що ми дізнаємося про Нього, і що у Нього є для нас. Бог навчить нас корисного і попровадить по дорозі, якою нам треба іти (в. 17).