Вночі пастору Семюелю Баггагі подзвонили і попросили терміново прийти додому до одного з членів церкви. Прибувши туди, він побачив охоплений полум’ям будинок. Батько, у якого вже були опіки на тілі, забіг знову до палаючого будинку і вийшов звідти з непритомною донькою на руках. До найближчої лікарні у цій сільській місцевості Уганди треба було їхати 10 кілометрів. Не маючи жодного транспортного засобу, пастор і батько з дитиною на руках просто побігли до лікарні. Коли один із них стомлювався, дитину брав на руки інший. Разом вони добігли до лікарні. Там батьку і його дочці надали медичну допомогу. Все обійшлося добре: вони обоє одужали.

У книзі Вихід розповідається, як Господь допоміг ізраїльтянам здобути велику перемогу (Вих. 17:8-13). Ця перемога потребувала зусиль Ісуса Навина, який керував військом на полі бою, і Мойсея, який молився з піднятими руками. Коли руки Мойсея стомились, їх підтримували Аарон і Хур, допоки не зайшло сонце і не був переможений ворог.

Неможливо переоцінити важливість взаємодопомоги. Бог у Своїй доброті посилає нам різних людей для нашого спільного блага. Вуха, які слухають, руки, які допомагають, і слова, які умудряють, утішають та виправляють – це ресурси, які приходять до нас і через нас до інших. Разом ми перемагаємо, а Богу віддається слава!