Сем двічі на день перевіряє свій пенсійний рахунок. Він заощаджував тридцять років і тепер зі зростанням на фондовій біржі у нього нарешті достатньо коштів, аби піти на пенсію. Звичайно, за умови, якщо на фондовому ринку не відбудеться падіння. Цей страх не дає Сему спокою.

Пророк Єремія попереджав: “Бо богів твоїх – за числом твоїх міст, Юдо, і за числом вулиць Єрусалиму наставлено жертівників для Молоха, жертівників, щоб кадити Ваалові” (Єр. 11:13).

Ідолопоклонство Юди вражає. Юдеї знали, що Господь є Бог. Як можна було поклонятися комусь іншому? Однак вони перестраховувались. Для загробного життя їм був потрібен Господь, бо воскрешати з мертвих міг тільки істинний Бог. Однак, що робити тепер? Язичницькі боги обіцяли здоров’я, багатство і родючість. Чому ж їм також не молитись, на всякий випадок?

Чи помічаєте ви, що ми також спокушаємося ідолопоклонством Юди? Це добре, коли є талант, освіта і гроші. Однак, якщо втратити пильність, можна почати покладатися на них. Ми знаємо, що Господь потрібен нам після смерті, і ми також просимо благословити нас тепер. Але нас тягне і до цих, менших божків. Так, про всякий випадок.

На що покладаєтеся ви? Запасні ідоли все одно є ідолами. Подякуйте Богу за всі Його дари і довіряйте лише Йому.