У сучасному світі, орієнтованому на успіх, християни часто критично ставляться до власного служіння. Попри своє прагнення прославляти Бога словами і вчинками, християнам здається, наче цього ніколи недостатньо, аби Йому догодити. Знеохочених служителів має підбадьорити сьогоднішній біблійний уривок з Євангелії від Марка.

З дванадцятого розділу Євангелія від Івана ми дізнаємося, що жінкою, яка помазала Христа, була Марія. Та сама, яка вирішила, що посидіти біля ніг Ісуса важливіше, ніж приготувати вишукане частування (Лк. 10:38-42). Ф. Б. Мейер писав про неї наступне: “Марія імовірно єдина з усіх послідовників Ісуса зрозуміла Його слова про смерть. І так як у неї могло не бути можливості надати Йому останні почесті, вона вирішила зробити це заздалегідь”.

Безсердечні критики незвичайного помазання голови Ісуса дорогим миром назвали її вчинок марнотратством. Однак Ісус одразу виправдав Марію, сказавши, що вона добрий учинок зробила для Нього. Вона вчинила те, що могла.

Ви переживаєте через те, що не можете зробити багато чого, і критично ставитеся до того, що робите? Обурення навколишніх заглушає Боже схвалення? Посидьте трохи біля ніг Ісуса і подивіться на все очима Марії. А потім встаньте і зробіть те, що можете, знаючи, що Господь буде задоволений.