Раніше, аби прямо вести трактор чи комбайн, фермер мав уважно дивитися і міцно тримати кермо. Втім навіть найкращий зір може схибити, а в кінці дня стомлюються навіть найсильніші руки. Однак тепер існує автоматичне керування або GPS-технологія, що дозволяє з точністю до дюйма вести транспортний засіб під час саджання, оброблення та обприскування. Це дуже ефективний метод, який не потребує людських рук. Лише уявіть: ви сидите у велетенському комбайні і замість того, щоб тримати кермо, ви тримаєте бутерброд. Дивовижна технологія дозволяє вам рухатися прямо вперед.

Згадайте Йосію. Він став царем, коли йому було лише вісім років (2 Цар. 22:1). А коли йому було вже більше двадцяти років, первосвященик Хілкійя знайшов у храмі “Книгу Закону” (в. 8). Її прочитали молодому царю. Від смутку він роздер свій одяг, бо його предки виявляли непокору Богу. Йосія почав робити все “угодне в Господніх очах” (в. 2). Книга Закону стала інструментом управління народом, аби той не звертав ні праворуч, ні ліворуч. Божі настанови вказували пряму дорогу.

Дозволяючи Писанню направляти нас день за днем, ми живемо у відповідності з розумінням Бога і Його волі. Біблія є дивовижним інструментом, який, за умови його застосування, допомагатиме нам рухатися прямо вперед.