Понад мільйон молодих людей щорічно беруть участь у міжнародному конкурсі з написання листів. У 2018 році тема конкурсу була така: “Уявіть, що ви лист, який подорожує у часі. Яке послання ви хочете передати своїм читачам?”

Біблія містить зібрання листів, які завдяки натхненню і проводу Святого Духа збереглися до наших часів. У міру того, як росла християнська церква, учні Христа писали листи помісним церквам в Малій Азії і Європі, щоб допомогти віруючим зрозуміти своє нове життя у Христі. Багато з цих листів знаходяться в Біблії, яку ми сьогодні читаємо.

Що автори цих листів хотіли передати читачам? У своєму Першому посланні апостол Іван пояснює, що пише про те, “що було від початку, що ми чули, що бачили власними очима, що розглядали, і чого руки наші торкалися”. Він розповідає про зустріч з живим Ісусом Христом (1 Ів. 1:1). Апостол Іван пише про це для того, щоб читачі “мали спільність” один з одним та з “Отцем і Сином Його Ісусом Христом” (в. 3). Він пише, що, маючи спільність, ми матимемо повноту радості (в. 4). Біблійні листи заохочують нас до вічних стосунків – до стосунків з вічним Богом.