Під час служіння чоловікам, які відбували покарання в одній з найстрашніших південноафриканських в’язниць, Джоанна Фландерс-Томас стала свідком того, як сила Христа перетворює серця. У книзі “Зникаюча благодать” Філіп Янсі описує її досвід: “Джоанна почала щодня відвідувати в’язнів, звіщаючи їм просте євангельське послання прощення і примирення. Жінка здобула їхню довіру, і вони почали розповідати про своє насильницьке дитинство. Джоанна показала їм кращий спосіб вирішення конфліктів. За рік до її візитів у в’язниці було зафіксовано 279 випадків насильства стосовно в’язнів та охорони; наступного року таких випадків було лише два”.

Апостол Павло писав: “Коли хто в Христі, той створіння нове, – стародавнє минуло, ото сталось нове” (2 Кор. 5:17). Навіть якщо ми не завжди бачимо зміни так явно, як Фландерс-Томас, пам’ятаймо, що Євангелія – найбільша сила у всесвіті, яка дає надію. Нове створіння. Як дивовижно! Смерть Ісуса Христа розпочинає подорож нашого уподібнення Йому, подорож, яка завершиться, коли ми побачимо Його лицем до лиця (дивіться 1 Ів. 3:1-3).

Будучи новим створінням, ми радіємо життю. Однак ніколи не треба забувати про ціну, яку сплатив Христос. Саме Його смерть дарує нам життя. “Бо Того, Хто не відав гріха, Він учинив за нас гріхом, щоб стали ми Божою правдою в Нім” (2 Кор. 5:21).