Місто Тексаркана розташоване безпосередньо на кордоні між штатами Техас і Арканзас. 70 000 мешканців міста мають двох мерів, дві міські ради і два поліцейських та пожежних департаменти. Спортивні змагання між місцевими навчальними закладами привертають велику увагу громадськості, відображаючи глибоку відданість кожного мешканця школі свого штату. Інколи виникають ще більші труднощі, наприклад, дискусії щодо спільної системи водопостачання, яка регулюється двома різними законами. Однак місто також відоме своєю єдністю, яка існує попри розмежування. Мешканці щорічно збираються на Стейт-Лайн-Авеню, аби святковим обідом відзначити свою єдність як громади.

Віруючих у Коринті не розділяли адміністративні кордони, однак вони все одно були розділені. Їхні чвари були наслідком відданості своїм вчителям – Павлу, Аполлосу або Кифі (Петру). Павло закликав їх до єдності в “розумінні та в думці” (1 Кор. 1:10), нагадуючи, що за них помер Христос, а не їхні духовні наставники.

Чи не так ми поводимося сьогодні? Іноді ми виступаємо навіть проти тих, хто, як і ми, вірять у жертву Ісуса за наші гріхи, і сприймаємо їх за ворогів, а не за союзників. Як Христос не розділений Сам в Собі, так і ми, Його представники на землі, Його тіло, не повинні дозволяти другорядним речам розділяти нас. Отож, святкуймо нашу єдність у Ньому.