Золото у двадцять чотири карати є майже 100-відсотковим золотом з мінімальною кількістю домішок. Однак такої чистоти складно досягти. Для процесу очищення зазвичай застосовується один із двох методів. Процес Міллера – швидший і дешевший, однак чистота золота сягає приблизно 99,95 відсотків. Процес Вулвілла потребує трохи більше часу і є дорожчим, втім забезпечує чистоту золота до 99,99 відсотків.

У біблійні часи золото очищалося вогнем. Під час плавлення домішки піднімалися на поверхню і легко забиралися. У першому листі до віруючих в Малій Азії (сьогодні це північ Туреччини) апостол Петро застосував метафору золотоочисного процесу, показуючи, як випробування діють у житті віруючого. У той час римляни переслідували багатьох віруючих за їхню віру в Христа. Петро сам зазнав гоніння. Однак він пояснює, що гоніння виявляє “досвідчення [нашої] віри” (1 Петр. 1:7).

Можливо, вам здається, наче ви перебуваєте в очисному горнилі і відчуваєте жар невдач, хвороб або інших викликів. Однак труднощі часто є процесом, завдяки якому Бог очищає золото нашої віри. Можливо, через свій біль ми благаємо Бога швидко завершити процес, однак Він знає, що для нас краще, навіть якщо життя завдає ран. Зберігайте зв’язок зі Спасителем, шукаючи Його втіхи і миру.