Під час свого візиту до Мексики в 1962 році Білл Аше допоміг відремонтувати ручний насос у будинку для сиріт. Через п’ятнадцять років, відчувши глибоке бажання служити Богу, допомагаючи у забезпеченні бідних сіл чистою водою, Білл заснував неприбуткову організацію. Він сказав: “Бог спонукав мене присвячувати більшість часу пошуку інших бажаючих забезпечити бідних сільських мешканців чистою питною водою”. Пізніше, дізнавшись про світову потребу у чистій воді завдяки листам від тисяч пасторів та євангелістів у понад 100 країнах, Білл запросив інших долучитися до служіння.

Бог спонукає нас об’єднуватися з іншими людьми заради спільного служіння Йому. Коли коринтяни сперечалися стосовно вчителів, яким вони віддавали перевагу, апостол Павло підтвердив свою роль раба Ісуса Христа і співробітника Аполлоса, повністю довіряючи духовне зростання Богу (1 Кор. 3:1-7). Він нагадує, що значимість праці визначається Богом (ст. 8). Вважаючи привілеєм спільне служіння з іншими людьми, апостол Павло спонукає нас сприяти духовному будівництву. А в процесі нього Господь змінює нас в любові (ст. 9).

Всемогутній Отець не потребує нашої допомоги у здійсненні Своїх великих діл, однак Він споряджає нас і запрошує до співпраці з Ним.