Тереза з Лізьє була радісною і безтурботною дитиною, допоки не померла її мати, коли їй було всього чотири роки. Вона стала дуже полохливою і схвильованою. Втім на Різдво через багато років усе змінилося. Відсвяткувавши у церкві народження Ісуса Христа, Тереза відчула, як Бог звільнив її від страху і сповнив радістю. Цю зміну вона приписала силі Ісуса, Який залишив небеса і став Людиною, і перебував у ній.

Яким чином Ісус Христос перебуває в нас? За словами апостола Павла, це таємниця, “захована від віків і поколінь” (Кол. 1:26), а тепер виявлена Божому народу. Своєму народу Бог показав, “яке багатство слави цієї таємниці… а вона – Христос у вас, надія слави” (в. 27). Оскільки в серцях віруючих, які жили в Колосах, тепер жив Христос, вони відчули радість від нового життя. Вони більше не були поневолені гріхом.

Якщо ми прийняли Господа Ісуса Христа своїм Спасителем, в наших серцях також відображається таємниця Його перебування. Через Свого Духа Він може нас, як Терезу, звільнити від страху і зрощувати в нас плід Духа, наприклад, радість, мир і самовладання (Гал. 5:22-23).

Подякуймо за дивовижну таємницю Ісуса Христа в нас.