Ви коли-небудь билися з драконом? Якщо ваша відповідь “ні”, то автор Юджін Петерсон з вами не погодиться. У книзі “Тривала покірність в одному напрямку” він написав: “Дракони є проекцією наших страхів, усього страшного, що може причинити нам біль… У пересічної людини, якій протистоїть великий дракон, немає жодних шансів”. Що має на увазі Петерсон? Життя сповнене драконів: небезпечні хвороби, раптова втрата роботи, невдалий шлюб, очужілий блудний син. Ці “дракони” є надвеликими небезпеками і життєвими труднощами, з якими ми нездатні впоратися самостійно.

Втім у цих битвах у нас є Захисник. Не казковий захисник, а Захисник, Який заради нас воював і переміг драконів, які намагаються нас знищити. Якими б не були дракони – нашими невдачами чи духовним ворогом, який прагне нашого знищення, – наш Захисник сильніший, бо Він, за словами апостола Павла, “роззброївши влади й начальства, сміливо їх вивів на посміховисько, – перемігши їх на хресті” (Кол. 2:15). З Ним не зрівняються жодні руйнівні сили цього грішного світу!

Мить, у яку ми усвідомлюємо, що життєві дракони надвеликі для нас, є миттю, коли можна покластися на порятунок Христа. І можна з впевненістю сказати: “Богові дяка, що Він Господом нашим Ісусом Христом перемогу нам дав” (1 Кор. 15:57).