Дворічний Кеннет безслідно зник. Втім через три хвилини після дзвінка його матері до служби порятунку рятівник знайшов його в двох кварталах від дому на місцевому ярмарку. Мама пообіцяла, що сьогодні він туди піде з дідусем, але трохи пізніше. Втім Кеннет сам поїхав туди на іграшковому тракторі і припаркував його на своєму улюбленому місці. Коли хлопчика повернули додому, тато на всяк випадок вийняв з іграшки батарейку.

Кеннет був достатньо кмітливим, щоб дістатися туди, куди він хотів піти, однак дворічним не вистачає іншої важливої якості – мудрості. Її іноді не вистачає і дорослим. Соломон, якого Давид призначив царем (1 Цар. 2), усвідомлював свою недосвідченість. Уві сні йому з’явився Бог і промовив до нього: “Проси, що Я маю дати тобі” (1 Цар. 3:5). Соломон відповів: “Я недоросток, не знаю виходу та входу… Дай же Своєму рабові серце розумне, щоб судити народ Твій, щоб розрізняти добре від злого” (вв. 7-9). І Бог дав Соломону “дуже багато мудрости та розуму, а широкість серця – як пісок, що на березі моря” (1 Цар. 5:9).

Де можна отримати потрібну нам мудрість? Соломон сказав, що початком мудрості є “страх” Божий та благоговіння перед Ним (Пр. 9:10). Отже, просімо Бога сповнити нас Своєю мудрістю.