Мій чоловік Алан стояв під високими ліхтарями, що освітлювали весь спортивний майданчик, в той час як гравець з команди суперників ударив по м’ячу. Слідкуючи за м’ячом, Алан щосили побіг у темний куток майданчика і наскочив на металеву огорожу. Пізніше ввечері, прикладаючи йому лід, я запитала: “Як ти себе почуваєш?” Він потер плече і відповів: “Я б почувався краще, якби мене попередили, що поруч паркан”.

Команда функціонує найкраще, коли злагоджено діють усі її члени. Алан міг би уникнути травми, якби хтось із його команди прокричав йому, що він наближається до паркану.

Святе Письмо нагадує, що члени церкви мають діяти спільно і з уважністю ставитися один до одного. Апостол Павло каже, що Богу важливо, як ми взаємодіємо один з одним, тому що вчинки однієї людини можуть впливати на всю громаду віруючих (Кол. 3:13-14). Церква процвітає, тоді коли ми всі використовуємо кожну можливість, щоб послужити один одному, прагнучи до єдності та миру (в. 15).

Апостол Павло закликав читачів: “Слово Христове нехай пробуває в вас рясно, у всякій премудрості… Вдячно співайте у ваших серцях Господеві псалми, гімни, духовні пісні” (в. 16). Через люблячі та щирі взаємини, через покірність та поклоніння Богу зі вдячними серцями ми можемо надихнути та захистити один одного, процвітаючи разом.