Уявіть життя без мобільних телефонів, Wi-Fi, GPS, Bluetooth або мікрохвильових печей. Саме таким є життя у маленькому містечку Грін-Бенк у Західній Віргінії, яке назвали “найтихішим містом Америки”. У цьому місті розташована обсерваторія Грін-Бенк– найбільший у світі параболічний радіотелескоп. Телескоп потребує “тиші”, щоб “слухати” природні радіохвилі, створені рухом пульсарів і галактик у відкритому космосі. Площа поверхні телескопа більша за футбольне поле, і він розташований у центрі Національної зони “радіотиші” – території, площею у 13 000 квадратних миль, яка має запобігати будь-якому електронному втручанню у надчутливий прилад.

Спеціально утворена тиша дає змогу науковцям слухати “музику сфер”. Це нагадує мені про необхідність заспокоювати себе настільки, щоб мати змогу слухати Творця світу. Через пророка Ісаю Бог сповістив примхливому і збентеженому народу: “Нахиліть своє вухо, й до Мене прийдіть, послухайте, й житиме ваша душа! І Я з вами складу заповіта навіки” (Іс. 55:3). Бог обіцяє Свою вірну любов усім, хто Його шукатиме і звернеться до Нього за прощенням.

Залишивши марноту і шукаючи Бога в Писанні та молитві, ми зможемо почути Його голос. Господь недалеко. Він прагне проводити з нами час і хоче стати пріоритетом нашого земного і вічного життя.