Упродовж двадцяти чотирьох годин після трагічної смерті своєї матері Шаронди її син Кріс промовляв сильні і сповнені благодаті слова: “Любов сильніша ненависті”. Його матір та інших вісьмох віруючих убили в середу під час вечірнього вивчення Біблії в місті Чарльстон у Південній Кароліні. Що ж так сильно впливало на життя юнака, що з його вуст і серця лилися такі слова? Кріс вірить в Господа Ісуса Христа, і його мати також “щирим серцем любила всіх”.

В Євангелії від Луки 23:26-49 змальована сцена страти невинного Ісуса та двох злочинців. Усіх трьох розіп’яли (в. 33). Посеред зітхань і стогнання розіп’ятих можна було почути слова Ісуса Христа: “Отче, відпусти їм, – бо не знають, що чинять вони” (в. 34). Змова сповнених ненависті релігійних лідерів призвела до розп’яття Того, Хто все переміг любов’ю. Попри страждання, тріумф любові Ісуса Христа тривав.

А вам та вашим близьким приходилось ставати мішенню для ненависті, ворожості, люті або сварливості? Нехай ваш біль спонукає вас молитися, а приклад Господа Ісуса Христа і таких людей, як Кріс, заохочує вас обрати любов замість ненависті.