Є відома історія про те, як в кінці двадцятого століття газета “The London Times” запитала в читачів: “У чому полягає проблема цього світу?”

Непросте питання, чи не так? Дехто одразу може запитати: “А скільки у вас вільного часу, щоб мене вислухати?” Слушне питання, тому що у світі, схоже, багато чого поганого. Через деякий час редакція газети отримала багато відповідей, втім одна з них виділялася геніальністю і лаконічністю. Англійський письменник, поет і філософ Гілберт Кіт Честертон написав незвичайну відповідь: “Шановні добродії, проблема в мені”.

Наскільки ця історія правдива – невідомо. А як щодо відповіді? У ній чиста правда. Задовго до народження Честертона жив апостол Павло, який визнав свої помилки: “Я був богозневажник, і гнобитель, і напасник” (в. 13). Сказавши, що Ісус Христос прийшов спасти “грішних”, він дав собі подібну до Честертона характеристику: “Із яких перший – то я” (в. 15). Апостол Павло точно знав, у чому полягає проблема цього світу. Однак він також знав, що єдиною надією на виправлення є “благодать Господа” (в. 14). Яка дивовижна дійсність! Ця незмінна істина направляє наші очі до світла рятівної любові Господа Ісуса Христа.