Проїжджаючи через бідний район неподалік від своєї церкви в Колорадо, пастор Чад Грем почав молитися за своїх “ближніх”. Помітивши невелику пральню, він зупинився, зайшов у приміщення і побачив там багатьох клієнтів. Один із них попросив у Грема монету, щоб запустити сушарку. Це маленьке прохання надихнуло на щотижневий “день прання”, який організувала церква Грема. Члени церкви жертвують гроші і пральні засоби, моляться з клієнтами і допомагають власнику пральні.

Соціальна діяльність церкви, яка охоплює і пральню, відображає велике доручення Ісуса Христа для Своїх учнів: “Дана Мені всяка влада на небі й на землі. Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа” (Мт. 28:18-19).

Могутня присутність Святого Духа дає змогу допомагати будь-де, навіть у пральні. Ми не самотні, бо Господь Ісус обіцяв: “Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку!” (в. 20).

В істинності цих слів пастор Чад Грем пересвідчився після молитви за Джеффа, одного з клієнтів пральні, який бореться з раком. Чад розповів про це так: “Відкривши очі, ми побачили, що з нами молилися всі присутні користувачі пральні, простягнувши до Джеффа руки. То був один із найбільш чутливих моментів, які я пережив як пастор”.

Який можна зробити з цього висновок? Ідіть і всюди звіщайте про Христа.