Одного разу я затіяла суперечку на Facebook. Погана ідея. Чому я вважала, що зобов’язана “виправити” незнайомця стосовно гострої теми, до того ж спірної? Наслідком стали грубі слова, ображені почуття (щонайменше мої) і втрачена можливість надати добре свідоцтво про Господа Ісуса Христа. Такими є наслідки “гніву в інтернеті”: грубі слова, які щоденно лунають у блогосфері. За словами знавця етики, люди помилково вважають, що лють “є способом обговорення суспільних ідей”.

Мудра порада, яку апостол Павло дав Тимофію, містить схоже застереження: “Від нерозумних та від невчених змагань ухиляйся, знавши, що вони роблять сварки. А раб Господній не повинен сваритись, але бути привітним до всіх” (2 Тим. 2:23-24).

Добра порада апостола Павла, яка була написана Тимофію з римської в’язниці, мала приготувати молодого пастора до навчання Божій істині. Порада Павла актуальна і сьогодні, особливо під час розмов про віру. Ми повинні навчати “противників із лагідністю, чи Бог їм не дасть покаяння, щоб правду пізнати” (в. 25).

Лагідно звертатися до інших мають не тільки пастори. Усі, хто любить Бога і прагне свідчити про Нього іншим людям, мають звіщати Його істину з любов’ю. Святий Дух направлятиме нас у кожному слові.