Заради служіння Ісусу два чоловіки відмовились від мистецької кар’єри, присвятивши себе тій діяльності, до якої їх покликав Бог. Джеймс Фрейзер (1886–1938) залишив кар’єру концертного піаніста в Англії і поїхав на місіонерське служіння в Китай. У свою чергу американець Джадсон Ван Девентер (1855–1939) вирішив стати благовісником, замість того щоб розвиватися у сфері мистецтва. Пізніше він написав гімн “Все Тобі віддати прагну”.

Хоча для багатьох людей мистецька кар’єра є чудовим покликанням, ці чоловіки вважали, що Бог покликав їх відмовитися від одного виду діяльності на користь іншого. Можливо, їх надихнули слова Ісуса, промовлені до багатого юнака, аби він роздав своє майно і пішов за Ним (Мр. 10:17-25). У свою чергу Петро сказав: “От усе ми покинули, та й пішли за Тобою слідом” (в. 28). У відповідь Ісус запевнив його, що тим, хто за Ним піде, Бог дасть “в сто раз більше тепер, цього часу”, та вічне життя (в. 30). Усе Він дасть згідно зі Своєю мудрістю: “І багато хто з перших стануть останніми, а останні – першими” (в. 31).

Де б ми не були, нам треба щодня присвячувати своє життя Христу, дослухаючись до Його люблячого заклику іти за Ним і служити Йому своїми талантами та ресурсами – вдома, в офісі, в громаді або далеко від дому. І Він сповнить нас жертовною любов’ю до інших.