На Різдво хлопчик з нетерпінням чекав тієї миті, коли можна буде відкрити подарунки. Йому дуже хотілося отримати новий велосипед, однак сподівання не справдились. Він отримав словник. На першій сторінці хлопчик прочитав: “Чарльзу від мами і тата, 1958 рік. З любов’ю і великими сподіваннями на твоє відмінне навчання в школі”.

Наступні десять років Чарльз добре вчився в школі. Згодом він закінчив коледж та авіаційний навчальний заклад. Він став пілотом і працював за кордоном, втілюючи своє бажання допомагати нужденним людям і свідчити їм про Ісуса. Через 60 років після отримання вищезгаданого словника він подарував його своїм онукам. Для Чарльза цей словник став символом батьківського інвестування в його майбутнє, і він його й досі цінує. Однак він ще більш вдячний за щоденне інвестування батьків у його віру, які оповідали йому про Бога і Біблію.

В 11-му розділі книги Повторення Закону сказано, наскільки важливо користуватися всіма можливостями, щоб передати дітям біблійне вчення: “І будете навчати про них синів своїх, говорячи про них, коли ти сидітимеш у домі своїм, і коли ходитимеш дорогою, і коли лежатимеш, і коли вставатимеш” (в. 19).

Вічні цінності, закладені в Чарльза ще в дитинстві, переросли в життя постійного служіння Спасителю. Бог знає, які плоди принесе наше інвестування в чиєсь духовне зростання.