На спортивних змаганнях у місцевій школі Тед був найбільшим і найгучнішим уболівальником на трибунах. До того, як у нього почалися проблеми зі здоров’ям, його зріст сягав більше двох метрів, а вага – близько 130 кілограмів. Через свої гучні скандування “Сині!” (колір шкільної команди) і роздачу цукерок на шкільних заходах він отримав прізвисько “Великий Синій”.

Однак Тед прославився не тільки своїм уболіванням. І не алкогольною залежністю, від якої раніше страждав. Ні, Теда пам’ятатимуть через його любов до Бога і родини, через його щедрість і доброту. Під час чотиригодинного поховального богослужіння в пам’ять про його життя присутні один за одним виходили вперед, аби розповісти про яскраве християнське життя людини, яку сила Ісуса врятувала від темряви.

У Посланні до ефесян апостол Павло нагадав віруючим, що колись вони були “темрявою”, втім одразу додав: “Тепер же ви світло в Господі, – поводьтеся, як діти світла” (Еф. 5:8). Це є покликанням кожного віруючого в Ісуса. Дітям світла є що запропонувати тим, хто перебуває в пітьмі цього світу. Треба уникати “неплідних діл темряви” (див. 3-4, 11). Люди в наших громадах і в усьому світі потребують яскравого й відмінного свідоцтва від тих, кого освітив Ісус (в. 14). Наскільки відмінного? Настільки, наскільки світло відмінне від темряви.