Одного разу ми з сином Джошем ішли гірською стежиною, як раптом помітили хмару пилу, що здіймалася в повітря. Ми підкралися і побачили борсука, який рив собі нору. Він з головою занурився в дірку, риючи передніми лапами землю, а задніми – викидаючи її назовні. Борсук настільки захопився своєю працею, що не почув нас.

Мені захотілося допомогти борсуку, і я вирішив проштовхнути його вглиб довгою палицею, яка лежала поруч. Я не зашкодив борсуку, однак він одразу вискочив з нори і повернувся до нас. Від несподіванки ми з Джошем встановили нові світові рекорди з бігу.

Тоді я дечому навчився. Іноді краще не втручатися в справи інших людей. Апостол Павло заохочував солунян “жити спокійно, займатися своїми справами та заробляти своїми руками” (1 Сол. 4:11). Ми покликані молитися за людей, ділитися з ними істиною Святого Письма та інколи лагідно виправляти їх. Втім важливо також вчитися провадити тихе життя і не втручатися в життя інших людей. Такий спосіб життя стає прикладом для тих, хто ще не належить до Божої родини (в. 12). Ми покликані “любити один одного” (в. 9).