У студію християнських радіопередач зателефонував слухач і повідомив, що його дружина вже повернулася додому після операції. Його наступні слова глибоко торкнулися мого серця: “Уся наша церковна родина виявляла велику турботу про нас у цей час”.

Його прості слова нагадали мені про цінність і важливість християнської гостинності та турботи. Я почав розмірковувати над тим, що любов віруючих і їхня взаємодопомога є одним із найкращих способів показати силу Євангелії, яка змінює життя.

Перше послання Петра – це лист апостола до церков першого століття, розташованих на території сучасної Туреччини. У цьому листі він спонукав читачів робити те, про що його друг Павло написав у Посланні до римлян: “Будьте гостинні” (Рим. 12:13). Петро сказав: “Майте щиру любов один до одного… Будьте гостинні”. Він закликав “служити один одному” тими дарами, які вони отримали від Бога (1 Петр. 4:8-10). У цих чітких настановах до всіх віруючих в Ісуса Христа показано, як нам треба ставитися до інших християн.

Кожен із нас знає людей, які так само, як і дружина радіослухача, потребують, аби до них виявили турботу і любов Христа. З Божою допомогою будьмо серед тих, кого вважають “дуже турботливими”.