Мій батько дуже любив співати старі гімни. Одним з найулюбленіших був гімн “В саду”. Декілька років тому ми співали цей гімн на його похороні. Слова гімну прості: “Він іде зі мною, Він говорить зі мною, і Він каже мені, що я Його, і від цього мені неймовірно радісно”. Ця пісня сповнювала мого батька радістю. Вона також сповнює радістю і мене.

Чарльз Остін Майлз написав цю пісню весною 1912 року після того, як прочитав 20-й розділ Євангелії від Івана. Він сказав про це так: “Читаючи цей розділ того дня, я відчув себе учасником подій. Я став тихим свідком визначної миті в житті Марії, коли вона схилилася перед Господом і промовила: «Раббуні [Учителю]»”.

У 20-му розділі Євангелії від Івана ми бачимо Марію Магдалину, яка плаче біля пустої гробниці Ісуса. Потім вона зустріла чоловіка, який запитав, чому вона плаче. Марія думала, що то був садівник, втім насправді промовила до воскреслого Спасителя – Ісуса! Її смуток обернувся на радість, і вона побігла до учнів, аби їм звістити, “що бачила Господа” (в. 18).

Ми також впевнені, що Господь Ісус воскрес! Тепер Він перебуває на небесах з Отцем. Однак Він нас не залишив. У віруючих в Христа живе Його Дух, і завдяки Йому ми знаємо, що Він з нами, і що ми Його.